Metoda reducerii la absurd (ebook)

14,29 Lei (TVA inclus)

Autor: L. Niculescu

ISBN: 978-606-500-111-4

Pagini: 62

  • 3-D Secure (card bancar) 3-D Secure (card bancar). Plata online este realizată prin intermediul sistemului oferit de platforma euplatesc.ro.
  • PDF *.pdf / digital. Livrarea cărţilor este efectuată imediat în format electronic securizat din contul tău.

Cartea se adresează elevilor din gimnaziu și primele clase liceale. În prima parte se face o prezentare generală a metodei, cu exemple de probleme în care ea se aplică; primele probleme sunt menite să faciliteze înțelegerea raționamentului prin reducere la absurd de către cei mai mici elevi. Din exemplele tratate și comentate nu lipsesc probleme celebre, ca și probleme dificile, în spiritul concursurilor de matematică.

Partea a doua a cărții conține probleme propuse, iar partea a treia, soluțiile acestora. Pentru ușurința utilizării materialului, am împărțit problemele în trei secțiuni: pentru clasele 5-6, pentru clasele 7-8 și pentru clasele 9-10. Desigur că această împărțire este orientativă. În cadrul fiecărei secțiuni, am încercat o gradare a problemelor. Am început cu probleme simple, ce se pretează a fi lucrate la clasă, terminând cu probleme de concurs. Marea majoritate a problemelor au soluții complete. Există câteva probleme la care nu am dat soluții, deoarece acestea se rezolvă foarte ușor, pe baza indicației subînțelese: se aplică metoda reducerii la absurd.

met_red_abs_cuprins.pdf

Dimensiune: 22.11kb