Probleme de geometrie. Calculul masurii unor unghiuri (ebook)

27,62 Lei (TVA inclus)

Autori: B. Bogoșel, S. Fulger, M. Lascu, M. Stănean

editia a II-a

ISBN: 978-606-500-039-1

Pagini: 133

  • 3-D Secure (card bancar) 3-D Secure (card bancar). Plata online este realizată prin intermediul sistemului oferit de platforma euplatesc.ro.
  • PDF *.pdf / digital. Livrarea cărţilor este efectuată imediat în format electronic securizat din contul tău.

Această lucrare abordează o temă des întâlnită în competiţiile de matematică. Problemele care cer aflarea unor unghiuri pot fi destul de dificile ṣi greu de rezolvat. Aceste tipuri de probleme le întâlnim încă de la clasa a VI-a. Lucrarea de faţă cuprinde astfel de probleme utile elevilor din clasele a VI-a , a VII-a, a VIII-a, a IX-a, precum ṣi problemele de tip baraj. De asemenea lucrarea cuprinde ṣi probleme de la diverse concursuri internaţionale (Balcaniada de Matematica de Juniori, Concursul din Yacuția, Baltic Way, AIME, OIM, etc.

Lucrarea completează prima ediţie ṣi adaugă noi metode de abordare pe care le putem folosi în rezolvarea problemelor care necesită calcul de unghiuri. Una dintre aceste metode este folosirea inegaliăţilor geometrice. Această a doua ediţie a lucrării cuprinde un întreg arsenal de metode cum ar fi căutarea unor construcții ajutătoare care ar simplifica problema, sau ne-ar oferi unele relații noi între unghiurile din figură; utilizarea trigonometriei pentru a afla anumite unghiuri; folosirea de poligoane regulate cu un anumit număr de laturi.

calcul_de_unghiuri_cuprins.pdf

Dimensiune: 20.63kb

calcul_de_unghiuri_mostra.pdf

Dimensiune: 78.36kb