Probleme de geometrie competitiva (ebook)

27,62 Lei (TVA inclus)

Autori: A. Ivanov, M. Teleucă

ISBN: 978-606-500-118-3

Pagini: 224

  • 3-D Secure (card bancar) 3-D Secure (card bancar). Plata online este realizată prin intermediul sistemului oferit de platforma euplatesc.ro.
  • PDF *.pdf / digital. Livrarea cărţilor este efectuată imediat în format electronic securizat din contul tău.

Lucrarea este împărțită în 3 capitole: Considerații teoretice, Probleme, Soluții. Partea teoretică conține un număr vast de teoreme care sunt urmate de aplicații cu diferite grade de dificultate și este împărțită în mai multe paragrafe tematice: relații metrice într-un triunghi, patrulatere, etc. Paragrafele includ atât teoreme fundamentale, precum teoremele sinusurilor și cosinusului, teoremele lui Ceva și Menelaus, cât și teoreme mai puțin cunoscute, precum teorema lui Pappus și Brianchon.

Materialul se adresează în primul rând juniorilor, elevilor din clasele VII-IX care vor să se pregătească pentru concursuri matematice la nivel național și internațional, sau pur și simplu să învețe matematica. Totodată poate fi de folos și pentru cei care se pregătesc pentru concursurile interanționale de matematică, fiindcă multe probleme propuse sunt extrase din concursuri prestigioase de matematica din lume. Soluțiile problemelor fiind expuse în mod desfășurat pot constitui un etalon de prezentarea a soluțiilor.

geo_competitiva_cuprins.pdf

Dimensiune: 23.03kb

geo_competitiva_mostra.pdf

Dimensiune: 71kb