Probleme de combinatorica pentru juniori (ebook)

27,62 Lei (TVA inclus)

Autori: L. Panaitopol, A. Szilárd, D. Șerbănescu

ISBN: 978-606-500-122-0

Pagini: 131

  • 3-D Secure (card bancar) 3-D Secure (card bancar). Plata online este realizată prin intermediul sistemului oferit de platforma euplatesc.ro.
  • PDF *.pdf / digital. Livrarea cărţilor este efectuată imediat în format electronic securizat din contul tău.

Combinatorica, alături de geometria elementară, este un domeniu al matematicii în care accentul nu cade neapărat pe cantitatea de informație, decisive fiind raționamentele, deseori subtile, care repetate de un număr suficient de ori, în contexte variate, dau șansa cititorului, matematician în formare, să abordeze cu succes această disciplină.

Veți găsi în această culegere, probleme care au făcut obiectul concursurilor școlare de înalt nivel, cum ar fi Olimpiada Internațională de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, barajele de selecție a loturilor olimpice, fiind astfel o lucrare dedicată pregătirii temeinice și obținerea performanței la matematică.

La sfârșitul cărții se află un indice metodic care cuprinde metode, principii, strategii de rezolvare și poate reprezenta un ajutor real atât în studiu individual cât și în pregătirea orelor din cadrul centrelor de excelență.

PC_juniori_cuprins.pdf

Dimensiune: 51.55kb

PC_juniori_mostra.pdf

Dimensiune: 158.94kb